Москва розраховує, що через два роки Україна буде в Митному союзі

Поділитися
© evrazes.com
Помічник Володимира Путіна розповів, як Росія намагається просунути включення України в Митний союз. Він упевнений, що до 2015 року це зробити вдасться.

У Росії розраховують, то до 2015 року Україна приєднається до Митного союзу, заявив помічник президента РФ Сергій Глазьєв.

«Ми ведемо велику роботу з Україною, намагаючись переконати українське керівництво увійти в Митний союз», - розповів він на зустрічі довірених осіб президента РФ Володимира Путіна з керівництвом адміністрації Кремля, членами Кабміну та депутатами.

Глазьєв зазначив, що між Євразійською економічною комісією та Україною вже підписано два меморандуми про співпрацю, Київ також взаємодіє з МС з ряду секторальних напрямів, зокрема військово-промислового комплексу і авіабудування.

«Але поки просунутися по шляху включення її до Митного союзу нам не вдається. Будемо сподіватися, що до 2015 року і це завдання буде вирішено», - підкреслив Глазьєв.

Нагадаємо, напередодні президент України Віктор Янукович заявив, що Києву необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше він може багато втратити в економічному плані.

«Товарообіг України з МС перевищує $60 млрд, і замислитися над цим, і знайти рішення - ми зобов'язані. Це наш обов'язок», - сказав глава держави.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський підкреслив, що питання про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану знаходиться поза законом. Він нагадав, що в національному законодавстві чітко визначена європейська перспектива України.

У відповідь на це прем'єр-міністру Миколі Азарову довелося виправдовуватися в Москві перед російським прем'єром Дмитром Медведєвим, що таке твердження є всього лише «думкою окремого міністра, яке не відображає точку зору українського уряду». !zn

Читайте також:

Клінтон підозрює, що під маркою Митного союзу Росія запускає процес «радянізації»


У Митному союзі вирішили, що більше всіх їм заважають США, ЄС і Україна

Міністр юстиції підтвердив, що вступити до Митного союзу можна на референдумі

Майже 70% прихильників Партії регіонів хочуть до Митного союзу з Росією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі