Мунтіян на новій посаді займеться імпортозаміщенням і енергобезпекою

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© hotelrus.com.ua
Першочерговим завданням урядового уповноваженого з питань співробітництва з Російською Федерацією, СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями стане забезпечення енергобезпеки України та реалізація стратегії з імпортозаміщення.

Про це в ексклюзивному коментарі DT.UA розповів нещодавно призначений на цю посаду екс-заступник міністра економіки Валерій Мунтіян.

«Перше і найголовніше - це потрібно реалізувати стратегію з імпортозаміщення, друге питання - щодо енергобезпеки. Також потрібно буде забезпечити міжнародну економічну безпеку для України, - адже як ви знаєте, на превеликий жаль, у нас по товарній групі
значне негативне сальдо», - сказав він.

Окрім того, в обов'язок урядового уповноваженого увійде реалізація всіх стратегічних планів уряду щодо покращення співпраці із зазначеними об'єднаннями. Зокрема це буде: збільшення товарообігу між країнами, відстоювання національних інтересів (входження на нові ринки і інвестиції у зміцнення існуючих), розширення і поглиблення економічної інтеграції, залучення в Україну як безпосередньо прямих інвестицій в реальну економіку, так і в інновації.

Говорячи про задум створення даної посади, Мунтіян відзначив необхідність здійснення реалізації всіх зовнішньоекономічних цілей держави «за єдиним планом, під єдиною координацією в інтересах вітчизняних суб'єктів міжнародного права».

Як повідомляло
DT.UA, рішення про введення інституту урядових уповноважених Кабмін прийняв на засіданні 14 лютого. Проти такого рішення виступали міністр юстиції Олександр Лавринович і голова МВС Анатолій Могильов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі