МВФ може припинити кредитування України

Поділитися
Через значні виплати на погашення зовнішнього боргу України цього року, співпрацю з МВФ може бути перервано.

У Світовому банку (СБ) вважають, що Міжнародний валютний фонд МВФ) може перекрити доступ України до свого фінансування за кредитною угодою про програму stand-by.

Таке припущення міститься у Стратегії партнерства СБ з Україною на період 2012-2016 років.

"Один з ключових макроекономічних ризиків пов'язаний з доступом до зовнішнього фінансування. Є ризик розірвання чинної угоди про кредит stand-by з МВФ, посилюються ризики для реструктуризації заборгованості, пов'язані з тим, що на 2012 рік припадають значні суми виплат за обслуговуванням боргу, у тому числі перед МВФ", - наголошується в документі.

За оцінкою СБ, необхідною умовою стабільного прогресу у критичних сферах, наприклад у питанні фіскальної консолідації, в Україні є складні з політичної точки зору реформи.

"Підвищення тарифів на енергоносії для домогосподарств і комунальних підприємств, вирішення структурних проблем у газовому секторі будуть перевіркою серйозності намірів уряду, особливо у переддень парламентських виборів в 2012 році", - підкреслюється у стратегії.

Крім того, СБ зазначає, що загальна сума заборгованості європейським банкам є високою, і банківська криза в Європі або зменшення банками частини кредитних коштів може призвести до фінансової нестабільності в Україні.

Нагадаємо, що нова програма СБ для України передбачає виділення банком щорічних позик на суму до $500 млн, а також ще до $400 млн на рік від Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить до структури СБ. !zn

Читайте також:

Хорошковський і Клюєв повернулися від МВФ ні з чим

У МВФ і без тарифів зараз не надто шанують офіційний Київ

МВФ поставив владу у глухий кут, зажадавши в рік виборів підвищити ціни на газ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі