МВФ оцінить бюджетне планування Україні на 2013 рік

Поділитися
Міжнародний валютний фонд раніше заявляв, що готовий відновити кредитну програму з Україною, як тільки будуть виконані основні вимоги щодо стабілізації державних фінансів. Представники МВФ прибудуть в Україну у вересні і оцінять бюджетне планування на 2013 рік.

Перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський заявив у Вашингтоні, що група співробітників Міжнародного валютного фонду (МВФ) у вересні відвідає Україну і проведе оцінку бюджетної політики країни на 2013 рік.

"Представники МВФ прибудуть в Україну у вересні і оцінять наше бюджетне планування на 2013 рік", - заявив перший віце-прем'єр після зустрічі з главою МВФ Крістін Лагард.

У 2010 році Київ домовився з МВФ про кредитну програму обсягом у 15,16 мільярда доларів. Вже виділено два транші на загальну суму понад 3,4 мільярда доларів, проте з грудня 2010 року співробітництво за цією програмою не здійснюється. МВФ наполягає на підвищенні цін на газ для населення, а український уряд відмовляється йти на цей крок.

Хорошковський повідомив, що під час переговорів з Лагард він попередив її про небезпеку соціальної кризи в Україні в разі підвищення цін.

Влада України заявляє, що переговори з МВФ зайшли у глухий кут, але висловлюються за продовження співробітництва.

Україні в 2012 році необхідно виплатити МВФ близько 3,5 мільярда доларів. Уряд веде переговори з фондом про можливість реструктуризації кредиту.

У червні 2012 року президент України Віктор Янукович заявив, що, можливо, фінансування з боку МВФ відновиться з 2013 року. !zn

Читайте також:

Хорошковський визнав, що влада готує підвищення тарифів на газ після виборів


Стросс-Кан упевнений, що за підтримки МВФ українська економіка встоїть

Україна найняла американських лобістів для переговорів з МВФ

Хорошковський визнав, що до виборів Україна з МВФ не домовиться

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі