МВФ позитивно оцінив реформи в Україні

Поділитися
МВФ відзначив відновлення економічного зростання в Україні після кризи 2008-2009 років, зниження рівня інфляції і дефіциту держбюджету, високо оцінює зусилля влади з проведення реформ.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду позитивно оцінює реформи, що проводяться в Україні, а також досягнуту в країні цінову стабільність. Про це йдеться в резюме виконуючого обов'язки голови ради директорів МВФ Девіда Ліптона за підсумками консультацій з Україною, проведених у Вашингтоні (США) 29 червня.

Зокрема, рада директорів МВФ відзначає відновлення економічного зростання в Україні після кризи 2008-2009 років, зниження рівня інфляції і дефіциту держбюджету, високо оцінює зусилля влади з проведення реформ (затвердження нового пенсійного законодавства, Податкового і Митного кодексів).

Фонд позитивно оцінює прогрес, який був досягнутий в банківському секторі і вітає план щодо зменшення впливу валютних ризиків на банківську систему.

У той же час МВФ підкреслює, що Україна все ще має ряд сфер вразливості, в тому числі через складні зовнішні умови.

Рада директорів фонду відзначає необхідність активізації реформ для поліпшення середньострокових перспектив зростання і рекомендує державним органам влади продовжувати реформи, спрямовані на відмову від політики кризового періоду.

Очікується, що наступні консультації з Україною за статтею IV статуту МВФ будуть проведені за принципом стандартного річного циклу.

Також МВФ допускає відновлення кредитування України в рамках програми stand by вже нинішнім літом, однак найбільш імовірним терміном відновлення кредитування вважається кінець року.

Як повідомляло агентство, раніше МВФ заявив про намір ради директорів обговорити виконання Україною зобов'язань щодо валютного режиму 29 червня. !zn

Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі