МВФ погіршив прогноз світової економіки

Поділитися
© football.ua
Спад відбувається не тільки в розвинених країнах, але і в економіках ринків, що розвиваються: Бразилії, Китаю та Індії.

Міжнародний валютний фонд знизить прогноз глобального економічного зростання на цей рік внаслідок слабкого потоку інвестицій, а також несприятливої ситуації на ринку праці та у виробничому секторі в Європі, США, Бразилії, Індії та Китаї. Про це заявила глава фонду Крістін Лагард.

"Глобальний економічний прогноз буде дещо гіршим, ніж ми припускали всього три місяці тому, - сказала Лагард під час виступу в Токіо. Вона додала, що навіть відповідність зниженого прогнозу відбудеться тільки при ефективному впровадженні урядами "правильних заходів" (очевидно, в разі європейських держав маються на увазі рішення, прийняті за підсумками засідання останнього саміту).

Новий прогноз, за словами глави МВФ, буде опублікований протягом 10 днів.

Лагард зазначила, що в останні кілька місяців багато індикаторів ділової активності - інвестиції, зайнятість, виробництво - погіршилися. "І це відбувається не тільки в Європі і в США", - підкреслила глава МВФ. Вона додала, що спад відбувається не тільки в розвинених країнах, але і в економіках ринків, що розвиваються: Бразилії, Китаю та Індії. На частку цих трьох країн і Росії, за її оцінками, припаде більше 20% світової економіки цього року.

Нагадаємо, у квітні МВФ підвищив прогноз зі зростання світової економіки на поточний рік на 0,2 п.п. до 3,5%, на 2013 рік - до 4,1%, але попередив, що ризики залишаються і процес відновлення все ще дуже невпевнений.

Світовий банк також очікує уповільнення зростання світової економіки в 2012 році на тлі європейських боргових проблем. СБ прогнозує, що світова економіка зросте лише на 2,5% (хоча в червневій доповіді озвучувався прогноз на рівні 3,6%). У 2013 році зростання світової економіки очікується на рівні 3,1%. !zn

Читайте також:

Глава МВФ Лагард пообіцяла придумати вихід з кризи

Глава МВФ: Світ виходить з рецесії, але позитивні тенденції не стали стійкими

Глава МВФ: Світова економіка відступила від краю прірви

Азаров і Крістін Лагард поговорили в Швейцарії про економічну ситуацію в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі