МВФ знову рекомендував Україні перейти на гнучкий курс гривні

Поділитися
© haaretz.com
У МВФ підкреслюють, що під час переходу від фіксованого курсу до гнучкого потрібно пройти перехідний період, який повинен добре керуватися і мати гарну, обґрунтовану макроекономічну політику. Є приклади - Бразилія, Чилі, низка інших країн, однак у цьому процесі Україні не можна сліпо копіювати досвід інших країн.

Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні переходити на гнучкий курс гривні. Про це заявив 21 листопада постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр на третьому Українському інвестиційному форумі у Києві "Переосмислення майбутнього".

"Наш аналіз та рекомендації щодо курсу національної валюти ті самі ... Наш досвід свідчить, що такі країни як Україна набагато краще працюють, якщо у них запроваджено гнучкий курс валют. Вже є досвід багатьох країн, як перейти від жорсткого курсу валют до гнучкого", - зазначив Альєр.

Він додав, що під час переходу від фіксованого курсу до гнучкого потрібно пройти перехідний період, який повинен добре керуватися і мати гарну, обґрунтовану макроекономічну політику. Є приклади - Бразилія, Чилі, низка інших країн, однак у цьому процесі Україні не можна сліпо копіювати досвід інших країн.

- МВФ вимагає від України припинити штучну стабілізацію гривні

Говорячи про вимоги МВФ до України у питанні надання фінансової допомоги, Альєр підкреслив, що фундаментальні труднощі в Україні залишилися ті самі, що й були раніше. "Україні треба впровадити правильну економічну політику, а все інше - бюрократичні питання", - зазначив він.

Альєр додав, що найближчі рік-два будуть дуже складними не тільки для України, але і для глобальної економіки в цілому.

Відзначимо, що МВФ з 2006-2007 років у своїх звітах поміщає відповідні рекомендації про перехід на плаваючий курс. В організації впевнені, що цей захід дозволить згладжувати удари світової фінансової кризи. !zn

Читайте також:

Девальвація на 10% - це нормально

Мінфін прогнозує, що середній курс долара в 2013-2014 роках не підніметься вище 8,4 за долар

Експерти прогнозують, що Україна відновить співпрацю з МВФ на початку 2013-го і зробить курс більш гнучким

Глава НБУ проти «девальваційного допінгу» для економіки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі