МВФ заявив, що світ може бути спокійний за євро

Поділитися
© Forbes.ua
Світова економіка і громадськість не повинні турбуватися за майбутнє єдиної європейської валюти і повинні залишатися впевненими в ній.

Заступник керуючого директора Міжнародного валютного фонду (МВФ), представник Китаю Зу Мін вважає, що євровалюті поки що нічого не загрожує.

За його словами, всупереч турботі про майбутнє євро, його частка в загальному обсязі глобальних валютних резервів, навпаки, зростає. Зу Мін підкреслив, що за останні роки європейської боргової кризи значення цього показника піднялося на 10 процентних пунктів.

- Євро успішно переживе 2012 рік, упевнені аналітики

"Знаю, багато людей зберігають у своїх гаманцях євро. Єдина валюта безпечна", - зазначив чиновник. Він також підкреслив, що валютний фонд повністю підтримує програму викупу державних облігацій проблемних країн Європейським центробанком (ЄЦБ), що дозволить забезпечити ринок необхідною ліквідністю.

Нагадаємо, що минулого тижня в ході прес-конференції за підсумками засідання ЄЦБ глава організації Маріо Драгі розповів про подробиці програми з викупу облігацій країн, які переживають економічну кризу. Драгі пообіцяв необмежений викуп держоблігацій проблемних країн з боку європейських фондів, що дозволить нормалізувати вартість позик.

Драгі зазначив, що рішення про початок та припинення покупки акцій буде приймати ЄЦБ, і висловив упевненість, що покупка ЄЦБ короткострокових облігацій не порушує умов мандата, що накладають заборону на пряме фінансування регулятором держборгів країн. Хоча сам Драгі деякий час тому сам висловлювався проти подібних схем, він змінив своє рішення, після того як процентні ставки на облігації Іспанії та Італії стали бити рекорди. "Погана збалансованість виправдовує інтервенцію ЄЦБ", - сказав Драгі. !zn

Читайте також:

МВФ позначив передумови нової кризи. Винні США, Китай і Японія

Європейський центробанк оголосив радикальний план порятунку єврозон

Меркель і Олланд пообіцяли зберегти цілісність зони євро

Європейський центробанк пообіцяв не допустити краху євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі