МЗС: Україна не прагне до Митного союзу

Поділитися
У МЗС прокоментували слова посла України в Росії Володимира Єльченка про можливість приєднання Києва до Митного союзу. «Завданням номер один для МЗС є підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зокрема створення зони вільної торгівлі», - підкреслили у міністерстві.

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що головним пріоритетом для Києва залишається євроінтеграція, а пошуки формату співпраці з Митним союзом тривають.

«Ми просимо не створювати непотрібну інтригу навколо висловлювань посла України в Росії Володимира Єльченка, який є досвідченим дипломатом, що не звик давати однозначні прості відповіді на складні питання», - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи висловлювання посла з приводу можливого приєднання України до Митного союзу.

- Посол України в РФ назвав умови вступу до Митного союзу

Волошин зазначив, що українське законодавство закріпило пріоритетність євроінтеграційного напряму, що відображає волю більшості українців.

«Питання про вступ до Митного союзу сьогодні не стоїть на порядку денному української зовнішньої політики. Говорити про те, що буде у тривалій перспективі, ми, на даний момент, не вважаємо за доцільне», - підкреслив представник МЗС.

Волошин додав, що Київ зосереджений на знаходженні такої формули взаємодії з Митним союзом, яка б зберегла і укріпила можливості українських експортерів на цьому величезному за значимістю ринку.

«Одночасно, завданням номер один для МЗС є підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зокрема створення зони вільної торгівлі», - повідомив Волошин.

Раніше посол Володимир Єльченко в ході спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету сказав, що в разі збереження кризових явищ в ЄС, Україна може сказати «скоріше так, ніж ні» приєднанню до Митного союзу. !zn

Читайте також:

Майже 70% прихильників Партії регіонів хочуть до Митного союзу з Росією

У Москві створено координаційну раду на підтримку «Хартії возз’єднання Росії, України і Білорусі»

Бойко запевнив, що Україна не буде вступати в Митний союз в обмін на газову знижку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі