На підготовку до зимової олімпіади-2022 Львову виділять $4 млрд

Поділитися
Держава виділить Львову близько $4 млрд бюджетних коштів для підготовки у рамках проекту "Олімпійська надія-2022".

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу у понеділок, розповідаючи про перше засідання оргкомітету з подання заявки на зимову Олімпіаду 2022 року.

"Держава планує інвестувати у підготовку Львова до зимової Олімпіади близько $4 млрд. Якщо говорити про Львів, то у місті повинні побудувати великий льодовий палац по сусідству з новим стадіоном. Всього у місті потрібно побудувати кілька майданчиків, але кінцеве рішення поки не прийнято", - сказав А.Садовий.

За словами А.Садового, у кінці року буде визначено, які саме об'єкти будуть побудовані у Львові, а будівельні роботи почнуться після проведення Євро-2012.

Він зазначив, що у випадку з зимової олімпіадою Львів буде базовим містом, тому що за правилами заявку подає місто, а не країна. "У поточному році очікується приїзд серйозних делегацій з Олімпійського комітету до Львова...Ми ставимося до цього дуже відповідально", - підкреслив А.Садовий.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович неодноразово заявляв, що докладе всіх зусиль для реалізації ініціативи про проведення Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах. "Ми повинні предметно працювати над просуванням ініціативи про проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах" - підкреслив президент.

У 2014 році Україна планує подати заявку на участь у конкурсі на отримання права на проведення Зимових олімпійських ігор 2022 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі