"Нафтогаз" дав "дочці" 3,4 мільярда на "вишки Бойка" і погашення старих боргів

Поділитися
Новий кредит призначений для погашення старих боргів. При цьому термін повернення попередніх 3,24 мільярда, отриманих від "Нафтогазу" восени-2011, настає 30 вересня.

НАК "Нафтогаз України" уклала договір з ДАТ "Чорноморнафтогаз" на відкриття кредитної лінії в розмірі 3,396 млрд грн.

Про це сказано в повідомленні ДАТ "Чорноморнафтогаз", передає "Економічна правда" з посиланням на УНІАН.

Згідно з повідомленням, договір укладено 18 квітня 2012 року, а 19 квітня "Чорноморнафтогаз" отримав перший транш в рамках зазначеної кредитної лінії - 100 млн гривень.

Кредит надається на безвідсотковій основі "з метою фінансування заходів з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, проведення бурових робіт, облаштування діючих родовищ, заходів з технічного розвитку, ремонту та модернізації виробничих об'єктів, а також для погашення кредиторської заборгованості".

Нагадаємо, в червні 2011 року "Нафтогаз" і "Чорноморнафтогаз" вже підписували договір про надання кредиту на 1,278 млрд гривень.

Україна майже знову удвічі переплатила за другу "вишку Бойка", яку "Чорноморнафтогаз" придбав на тендері за 400 млн доларів (має ринкову ціну 220 млн доларів).

ДАТ "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

Раніше ZN.UA повідомляло, що в цьому році «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна.

При купівлі першої бурильної установки в тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника.

При купівлі другої бурової установки в тендері взяли участь три посередники. Під умови тендера підходило тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила $200 млн. Переможцем тендеру із закупівлі СПБУ для «Чорноморнафтогазу» за $400 млн стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava.

Читайте також:

«Нафтогаз» купив другу вишку за ті самі $400 млн

Бойко запевняє, що історію про «вишки» придумали корумповані журналісти

Бойко впевнений, що, говорячи про «заказушність» журналістів, він нікого не образив

Кабмін почав власне розслідування щодо «вишки Бойка»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі