«Нафтогаз» купує наступну «вишку». Обіцяє «максимально прозору» процедуру

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
НАК «Нафтогаз України» має намір оголосити тендер на придбання нової морської бурильної установки, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому.

«Відбулася технічна рада, де затверджено абсолютно усі технічні характеристики на закупівлю другої установки, глибина буріння якої буде до 120 метрів, що майже удвічі більше за ті, які у нас є зараз. Це буде надсучасна установка, завтрашній, а не вчорашній день», - заявив в інтерв’ю програмі «Енергонагляд» на 5 телеканалі заступник голови правління компанії Вадим Чупрун.

За його словами, тендерні процедури почнуться вже найближчим часом. Він підкреслив, що НАК «Нафтогаз України» планує зробити процедуру закупівлі бурової установки якомога більше публічною.

«Ми хочемо цій процедурі надати серйозної гласності, прозорості, тому запрошуємо усіх представників громадських організацій та засобів масової інформації. На процедуру, яка пов’язана з відкриттям тендерних пакетів, ми хотіли б запросити буквально усіх бажаючих. Нехай вони побачать ціну, побачать і почують відповіді на багато питань, які виникали під час покупки першої бурової», - сказав Вадим Чупрун.

За його словами, перша бурова установка почне діяти на шельфі Чорного моря вже на початку 2012 року, друга – наприкінці 2012 року.

ZN.UA уже повідомляло,що під час купівлі першої бурильної установки виявилось, що у тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь лише дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки виявилась на $150 млн вищою, аніж у виробника.

Після розслідування «Дзеркала тижня. Україна» міністр Мінвуглепрому Юрій Бойко назвав публікацію «замовною», після чого видання і журналісти подали на міністра в суд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі