"Нафтогаз" спрогнозував зниження ціни на російський газ у IV кварталі

Поділитися
Навіть відносно невелике зниження ціни на російський газ дозволить компанії заощадити додаткові кошти, оскільки в цей час обсяги закупівель газу будуть значними у зв'язку із зростанням споживання в зимовий період.

Згідно з оцінками фахівців Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", у IV кварталі 2012 року ціна на імпортований за контрактами з Російською Федерацією газ знизиться до $417 за 1000 кубічних метрів. Таке зниження обумовлене падінням цін на нафту на світових ринках, повідомило управління зі зв'язків із громадськістю НАК.

"Навіть відносно невелике зниження ціни на російський газ дозволить компанії заощадити додаткові кошти, оскільки в цей час обсяги закупівель газу будуть значними у зв'язку із зростанням споживання у зимовий період", - відзначили у "Нафтогазі".

Нагадаємо, що раніше НАК прогнозував, що середньорічна ціна на російський газ для України в 2012 році складе $440 за тисячу кубометрів, замість закладених у держбюджеті $416.

Відзначимо також, що згідно з підписаною з «Газпромом» угодою, Україна повинна щорічно купувати не менше 41 млрд куб. м газу. Однак, виходячи із затвердженого Кабміном газового балансу на 2012 рік, «Нафтогаз» цього року планує закупити лише 27 млрд куб. м.!zn

Читайте також:

„Нафтогаз“ очікує середньорічну ціну на російський газ на рівні $440/тис. куб. м

«Газпром» знизить ціни на газ для Європи

«Газпром» подасть до суду? Чекаємо!


Україна має намір закупити в Росії в 2013 році менше газу, ніж передбачено контрактом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі