Податкова хоче, щоб про свої доходи звітували всі українці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
ДПСУ хоче ввести загальне декларування доходів українців. Якщо така ініціатива буде прийнята і проголосована Верховною Радою, відомство прогнозує трикратне збільшення збору податків з громадян і тотальне виведення їхніх зарплат з тіні.

Державна податкова служба (ДПС) України ініціює введення в 2013 році загального декларування доходів громадянами. Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПСУ В'ячеслав Бусарєв у п'ятницю, 8 червня.

"На наступний рік ми будемо наполягати на загальному декларуванні доходів громадян", - сказав Бусарєв.

За його словами, податкова служба вже готує відповідний проект змін до Податкового кодексу України і сподівається, що він набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Податківець висловив упевненість, що введення загального декларування доходів дозволить вивести зарплати українців з тіні. За словами Бусарєва, у разі, якщо ця пропозиція буде прийнята і проголосована Верховною Радою, ДПСУ прогнозує трикратне збільшення збору податків з громадян.

Як повідомлялося, раніше у податковій підвели підсумки кампанії "Декларування-2012". За даними ДПСУ, доходи за 2011 рік на рівні більше 1 млн грн задекларували 2 тис. 291 особа - на 754 більше, ніж у 2010 році. Загальна сума отриманого зазначеними громадянами України склала 15,1 млрд грн (на 5,3 млрд грн більше минулорічного показника). Найбільше мільйонерів прописані у трьох областях: переважно у Києві - 916, у Донецькій області - 271 і в Дніпропетровській - 216 осіб. !zn

Читайте також:

Податкова відкрила у Києві окремий VIP-офіс для великого бізнесу

У Львівській області за рік удвічі збільшилася кількість мільйонерів

У Донецькій області кількість мільйонерів збільшилася на 54%

За два роки при владі міністри збільшили свої сумарні доходи вчетверо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі