Податкова зобов'язала підприємства доплатити майже 4 мільярди гривень податків після перевірок

Поділитися
Після проведених перевірок податкова додатково нарахувала до сплати 3,86 млрд грн податків і зборів з українських підприємств, що на 419 млн грн більше минулорічних показників. Згідно з повідомленням ДПСУ, за результатами проведених перевірок з категорії збиткових було виведено 74% суб'єктів господарювання.

Державна податкова служба України в поточному році після проведених перевірок додатково нарахувала до оплати 3,86 млрд грн податків і зборів з українських підприємств, що на 419 млн грн більше минулорічних показників.

Згідно з повідомленням ДПСУ, за результатами проведених перевірок з категорії збиткових були виведені 74% суб'єктів господарювання.
«Половина платників податків збільшила відрахування з податку на додану вартість, 40% підприємств збільшили відрахування з податку на прибуток. Порушникам додатково нараховано до оплати 3,86 млрд грн податків і зборів, що на 419 млн грн більше минулорічних показників. Задекларовані збитки зменшено на 8,38 млрд грн», - йдеться в повідомленні прес-служби ДПСУ.
За інформацією відомства, автоматизована система пошуку порушників податкового законодавства дозволила виявити майже півтори тисячі суб'єктів господарювання, які використовували схеми мінімізації податків. Зокрема, найбільш популярними методами податкової «економії», за словами співробітників ДПС, стали взаємодія з фіктивними підприємствами, реекспорт імпортованих товарів за нульовою ставкою ПДВ, придбання нематеріальних послуг (консалтингових і маркетингових) і псевдоекспортні операції.
У прес-службі ДПСУ також відзначають скорочення кількості перевірок. Зокрема, у першому кварталі в план-графік документальних перевірок були включені 2,1 тис. суб'єктів господарювання, у другому - 2 тис., у третьому та четвертому - по 1,7 тис. Як заявили в ДПСУ, за підсумками 2012 року кількість перевірок імовірно не перевищить 7,5 тис., а введення електронної касової стрічки для деяких видів готівкових операцій дозволить виявляти порушників виключно аналітичними методами.
Як повідомлялося, ДПСУ в січні-вересні 2012 року перерахувала до зведеного бюджету 211,4 млрд грн, що на 17,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2011 року. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі