Податкова підготує закон про відповідальність за фінансові махінації

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© ZN.UA
Державна податкова служба спільно з Національним банком та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку займуться розробкою законопроекту про врегулювання операцій на фондовому ринку. Перші результати очікуються.

Як стало відомо ZN.UA, законопроект про врегулювання операцій на фондовому ринку, фактична суть якого буде зводиться до визначення відповідальності за фінансові махінації, - буде розроблено найближчим часом. Його розробкою займуться Державна податкова служба спільно з Національним банком та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.
Робоча група, яка працюватиме над новими законодавчими нормами, які регламентуватимуть діяльність трейдерів на фондовому ринку, створена 26 вересня.
До цієї роботи будуть залучені галузеві об'єднання професійних учасників ринку.
«Очевидно, що ця сфера потребує сьогодні чітких і зрозумілих правил оподаткування. Тому законопроект повинен базуватися саме на прозорості операцій з точки зору податкового обліку. Правила повинні бути недвозначними, чіткими і зрозумілими - щоб держава не втрачала бюджетні кошти за несплату податків. Визначення правил гри дозволить строго вимагати від учасників процесу їх дотримання. Ми повинні знищити простір для махінацій за допомогою цінних паперів», - заявив у коментарі ZN.UA голова ДПСУ Олександр Клименко.
За його словами, отримати перші результати робоча група планує вже протягом найближчих декількох днів. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі