Податкова наказала політичним партіям не зловживати зарплатами «у конвертах»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найнятим політичними партіями агітаторам та працівникам виборчих штабів виплата зарплат "у конвертах" загрожує тим, що вони можуть залишитися без обіцяних грошей по завершенні виборів, попереджають податківці.

Державна податкова служба України (ДПСУ) закликає політичні партії, які беруть участь у парламентських виборах, належним чином оформити трудові стосунки із тимчасовими працівниками – агітаторами та персоналом виборчих штабів.

Як повідомили у прес-службі податкової, за оперативними даними, серед політичних організацій під час виборчої кампанії вже виявлена розповсюджена практика наймання робітників без офіційного працевлаштування та виплата заробітної плати «в конвертах», що є порушенням податкового та трудового законодавства. Крім того, самим працівникам це загрожує тим, що вони можуть залишитися без обіцяних грошей по завершенню виборів, попереджають податківці.

«Тому ДПСУ рекомендує всім потенційним або діючим агітаторам, координаторам,спостерігачам, іншим фахівцям вимагати від осередків політичних партій та штабів кандидатів у народні депутати підписання цивільно-правового договору чи трудової угоди – документу, який гарантуватиме їхні права, в тому числі на повну своєчасну оплати праці та інші передбачені законом преференції», - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Зі свого боку податкова служба має намір в межах своєї роботи з детінізації ринку праці контролювати дотримання податкового законодавства у структурах, що займаються організацією та проведенням передвиборчої кампанії. !zn

Читайте також:

Вибори в Раду залучать в Україну з офшорів $ 1 мільярд

Напередодні виборів НБУ спростив ввезення готівкової валюти в Україну юрособами і нерезидентами

ЦВК визначила порядок розміщення партій у бюлетені

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі