Податкова продовжила мораторій на перевірки малого бізнесу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
ДПС зазначає, що працює на упередження і розвиває «безконтактні» способи моніторингу підприємців, зокрема аналітичний метод.

Державна податкова служба подовжить мораторій на перевірки малого бізнесу - дрібних підприємців не турбуватимуть не тільки у І кварталі, а й у ІІ кварталі 2012 року.

Про це сьогодні повідомив голова ДПСУ Олександр Клименко після засідання Кабінету міністрів у середу, 8 лютого.

Він підкреслив, що діючий мораторій «безумовно виконується»: «Жоден інспектор чи податковий міліціонер не відвідав жодного ринку або інше місце, де працюють підприємці. Малий бізнес взяв участь у створенні нової спрощеної системи оподаткування, а згодом отримав адаптаційний період для впровадження у своїй роботі нових вимог закону».

Крім того, зазначають у ДПС, продовжується скорочення кількості перевірок інших суб’єктів господарювання: за планом на І квартал податкова має намір перевірити лише 2 тис. підприємств.

Загалом, за даними ДПС, у 2010 році в Україні відбулося 23 тис. перевірок, у 2011 році – 12 тис., а у поточному 2012 році – близько 8 тис.

«Тобто фіскальний контроль зменшився майже втричі, і при цьому став якіснішим. Впроваджена система пошуку суб’єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників дистанційно, виключно аналітичними методами. Не турбуючи при цьому сумлінних платників. І надалі ми будемо розвивати, в першу чергу, безконтактні способи моніторингу», - зауважив Клименко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі