Податкова візьметься за зірок українського шоу-бізнесу: їздять на «Лексусах», а платять копійки

Поділитися
© lviv.ua
Податкові органи постійно проводять моніторинг ЗМІ та інтернету для встановлення реальних джерел доходів українських артистів. На обліку в податковій стоять майже 2 тисячі фізичних осіб, які займаються театральною та творчою діяльністю, причому половина з них - на спрощеній системі оподаткування.

Українські артисти не платять податки зі своїх мільйонних доходів. Про це розповів журналістам на прес-конференції директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В'ячеслав Бусарєв.

Бусарєв зазначив, що українські артисти і виконавці, як і всі громадяни України повинні платити податки. «Нам цікава фінансова сторона сфери шоу-бізнесу, вона не є достатньо прозорою», - цитує його слова Ліга.net.

Він підкреслив, що податкові органи на постійній основі проводять моніторинг ЗМІ та інтернету для встановлення реальних джерел доходів українських артистів.

Бусарєв привів у приклад одну з артисток, не називаючи її прізвища. Вона перебуває на податковому обліку як фізична особа-підприємець, використовує спрощену систему оподаткування, є засновником підприємства, яке у статутному фонді має 423 тис. грн. «У володінні має автомобіль «Мерседес-Бенц», вартістю 618 тис. грн і БМВ вартістю 1 млн грн. Один її корпоративин виступ, за нашими даними, становить близько 20-25 тис. доларів. В результаті непрямого аналізу її дохід становить 20 млн грн за кілька років, а на сьогоднішній день її доходи становлять близько 2,5 млн грн. Задекларований дохід - 476 тис. грн», - розповів він.

Аналогічну ситуацію Бусарєв навів ще по одному артистові. «Виконавець має у володінні автомобіль «Лексус» вартістю 760 тис. грн, є власником трьох земельних ділянок та двох квартир. З того обсягу, який він декларував, таких доходів у нього немає. На сьогоднішній день, за даними з інтернету, його дохід становить від двох до 12 млн грн. А він показав всього 345 тис. грн. Стати власником такого майна на 345 тис. неможливо», - сказав він.

Також без прізвища Бусарєв розповів про відому українську групу. «Виконавець, композитор, телеведучий, який організовує безліч заходів, в нього є найняті працівники, і він сам є найнятим працівником. Середня зарплата - 2,5 тис. грн, але у нього також є безліч майна, три квартири, два транспортних засоби. Його обороти, за інформацією ЗМІ, досягають 20 млн грн. Сплата єдиного податку повинна бути 3 млн грн. Однак на сьогоднішній день він подав декларацію на 662 тис. грн і сплатив 37 тис. грн податків», - розповів він, відповівши, що ще одна учасниця групи має той же дохід, але за декларацією - 359 тис. грн.

«За цим прикладами ми будемо далі працювати. Сподіваємося, аби в добровільній формі вони прийшли і сплатили податки в повній формі за своїми доходами», - сказав Бусарєв.

Бусарєв повідомив, що в цілому на обліку в податкових органах складається стоїть 1839 суб'єктів господарювання - фізичних осіб, які займаються театральною та творчою діяльністю. З них 993 - на спрощеній системі оподаткування. Сума задекларованого доходу за першому півріччі 2012 року цією категорією платників становить 91 млн грн, сума сплаченого єдиного податку - 2,4 млн грн. !zn

Читайте також:

Податкова нарахувала в Києві більше тисячі мільйонерів

Податківці взялися за Фірташа і Ахметова

Український бізнес заплатив податку на прибуток на 4 млрд більше, ніж запланувала податкова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі