Податківці розкрили у Харкові «конверт» з оборотом понад 1 млрд гривень

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головними замовниками незаконних коштів виявились ряд потужних підприємств енергетичної галузі, керівники яких таким чином мінімізували свої податкові зобов’язання перед бюджетом у багатомільйонному еквіваленті.

Як повідомили у прес-службі ДПС України, 42-річний організатор нелегальної фінансової структури разом з кількома спільниками створили шість фіктивних та транзитних фірм, рахунки яких використовувались для акумуляції та переведення в готівку коштів, що надходили від замовників. До незаконної діяльності також було залучено близько десятка осіб, які забезпечували роботу «конверту».

Відпрацьовуючи діяльність незаконного угрупування, працівники податкової міліції затримали одного зі співучасників безпосередньо під час транспортування «проконвертованих» грошей.

В ході подальших оперативно-розшукових заходів було проведено обшуки в офісах незаконної структури, транспортних засобах та місцях проживання членів угрупування. Вилучено грошові кошти, печатки, фінансові та статутні документи фіктивних фірм а також тіньову документацію на комп’ютерних та паперових носіях, що недвозначно свідчить про незаконну діяльність.

За результатами попередньої перевірки, за час існування «конвертаційного центру» його очільниками через рахунки підконтрольних «фіктивних» підприємств було переведено у готівку понад 1 млрд грн. Головними замовниками незаконних коштів виявились ряд потужних підприємств енергетичної галузі, керівники яких таким чином мінімізували свої податкові зобов’язання перед бюджетом у багатомільйонному еквіваленті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі