Нацбанк каратиме ще 10 банків за "розгойдування" курсу гривні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Банки покарають за те, що, маючи готівкову валюту в касі, вони відмовлялися продавати її людям у дні зростання курсу, тим самим стимулюючи панічні настрої.

Національний банк України (НБУ) після застосування санкцій до банків, які спровокували на початку вересня обвал гривні на міжбанківському ринку, має намір покарати банки за зловживання на готівковому ринку.
Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів глава Нацбанку Сергій Арбузов.
"Ми покарали банки, що зловживали на міжбанківському ринку, а тепер мають намір врегулювати ситуацію на готівковому ринку . Після завершення перевірки будуть застосовані заходи впливу до ще десяти банкsd", - заявив глава НБУ.
За його словами, покарання залежатимуть від серйозності встановлених порушень - від штрафів до позбавлення ліцензій. "Ми збираємося покарати банки за те, що, маючи готівкову валюту в касі, вони відмовлялися продавати її людям у дні зростання курсу, тим самим стимулюючи панічні настрої", - пояснив Арбузов.
За його словами, надлишок гривні, що виник 3 вересня, на міжбанку дозволив окремим гравцям усвідомлено завищувати курс, виставляючи при цьому тільки односторонні котирування - на продаж. "Ці операції фактично не здійснювалися або проводилися мінімальними лотами, але дали підстави спекулянтам уже наступного дня накрутити ціни в пунктах обміну готівкової валюти, провокуючи ажіотаж серед населення", - пояснив голова Нацбанку.
"На моє переконання, ситуація штучно нагнітається численними апокаліпсичними прогнозами, які дають люди безвідповідальні, а тиражують ті ж спекулянти", - вважає Арбузов.
Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Сергія Арбузова. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі