Нацбанк попередив, що користуватися WebMoney Transfer небезпечно

Поділитися
© ZN.UA
Національний банк України звертає увагу банків і фінансових установ на те, що правила системи WebMoney Transfer не були узгоджені з НБУ.
Національний банк України звертає увагу банків і фінансових установ на те, що правила системи WebMoney Transfer не були узгоджені з НБУ.Про це повідомляється на офіційному сайті Нацбанку. У повідомленні вказується, що загальні засади функціонування платіжних систем в Україні визначені законом України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні». Статтею 9 закону встановлено, що правила внутрішньодержавної та міжнародної платіжної системи, створеної резидентом, повинні бути узгоджені платіжною організацією цієї системи з НБУ. Порядок узгодження правил платіжних систем визначено Положенням про діяльність в Україні внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем, яке затверджено постановою Правління Національного банку України від 25.09.2007 р. №348. Згідно з Положенням платіжна організація зобов'язана узгодити правила платіжної системи з Національним банком України до початку надання послуг відповідної системи. Діяльність, пов'язана з випуском електронних грошей в Україні, регулюється Положенням про електронні гроші в Україні, затвердженим постановою Правління НБУ від 04.11.2010 р. №481, згідно з яким випуск електронних грошей в Україні мають право здійснювати банки, які погодили з Національним банком України правила системи електронних грошей. Станом на 1 січня 2011 року Національний банк України погодив правила 8 платіжних систем, створених банками, та 5 платіжних систем, створених небанківськими установами. «Правила системи WebMoney Transfer не були узгоджені з Національним банком України. На запит Національного банку України щодо співпраці банків з компанією WebMoney Transfer жоден із банків не повідомив про співпрацю з компанією WebMoney Transfer», - наголошується в повідомленні НБУ. У той же час Нацбанк із посиланням на публікації у ЗМІ зазначив, що заступник директора компанії WebMoney Transfer по роботі з фінансовими установами повідомив, що компанія WebMoney Transfer у своїй діяльності спирається на банківську інфраструктуру. «Рекомендуємо банкам і небанківським фінансовим установам України враховувати вищевикладену інформацію та інформувати своїх клієнтів про те, що для безпеки здійснення розрахунків слід користуватися послугами тих платіжних систем, які узгодили правила в Національному банку України», - йдеться в повідомленні НБУ.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі