НБУ: Дешеві овочі та фрукти стримали інфляцію в країні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Національний банк вважає основним фактором стримування інфляції у вересні здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів та фруктів. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

"Основним фактором стримування зростання індексу споживчих цін є високий урожай, зокрема, плодоовочевих культур. Найбільший внесок у спадну динаміку цін на сирі продукти, які в жовтні знизилися на 0,5%, був завдяки здешевленню овочів та фруктів", - сказано в ньому.
НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів та послуг, які регулюються адміністративно, в жовтні знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру.
Ціни на іншу його складову - послуги ЖКГ - зросли на 0,3%.
Зростання цін на інші складові базової інфляцій стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу.
Основною причиною зростання базової інфляції в жовтні є подорожчання продовольчих товарів з високим ступенем обробки.
Як повідомлялося, в жовтні інфляція склала 0%. Кабінет міністрів прогнозує інфляцію 8,9% у 2011 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі