НБУ радить збільшити перехідний період введення податку з продажу фізособами валюти

Поділитися
Розглядається можливість збільшення перехідного періоду введення збору з продажу валюти з 2-х місяців до 3 місяців. Вказаний період призначений для того, щоб люди визначилися, яку кількість валюти обміняти на гривню, а яку зберігати як заощадження.

Національний банк України виступає за збільшення перехідного періоду введення збору в Пенсійний фонд з продажу фізичними особами іноземної валюти.

«За ініціативою НБУ сьогодні розглядається можливість збільшення перехідного періоду введення збору з продажу валюти з 2-х місяців до 3 місяців», - розповів голова комітету із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій НБУ Юрій Горшков.

За його словами, зазначений період передбачається для того, щоб люди визначилися, яку кількість валюти обміняти на гривню, а яку зберігати як заощадження.

«Цей період для того, щоб люди могли визначитися, яку частину валюти їм потрібно поміняти на гривню для якихось насущних потреб, а яку - залишити у валюті, наприклад, зберігати на депозиті», - зазначив представник регулятора.

У той же час Горшков зазначив, що НБУ виступає за зменшення до 10% збору до ПФ з продажу фізособами інвалюти.

Нагадаємо, що 16 листопада депутат Верховної Ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутинник зареєстрував у парламенті законопроект № 11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти в обсязі 15% від суми угоди. У законопроекті був передбачений перехідний період в межах 2 місяців.

3 грудня депутат Верховної Ради Валерій Шаманов (позафракційний) запропонував парламенту ввести збір до ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 10% суми угоди. Банкіри та експерти зазначили, що такий варіант буде для ринку прийнятним і компромісним. !zn

Читайте також:

Банкіри вважають прийнятним введення 10%-го збору до ПФ з продажу фізособами інвалюти

У Раді зареєстровано нові законопроекти про «валютний» податок

Bloomberg: Хвороблива пристрасть українців до долара заважає економіці України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі