НБУ задоволений, що банки покращують свій фінансовий стан

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Основні показники банківської діяльності демонструють тенденцію до зростання, зазначають в НБУ

У банківській системі поступово збільшуються не тільки обсяги загальних прибутків (за січень-серпень – 2,9 млрд грн), а й кількість фінустанов, які їх отримують.

Про це розповіла директор Департаменту нормативно-методологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду НБУ Наталія Іваненко під час круглого столу, який організувала ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Основні показники банківської діяльності демонструють тенденцію до зростання», - додала представник Національного банку. Іваненко звернула увагу, що за 8 місяців поточного року обсяг сумнівних та безнадійних кредитів у портфелів банків скоротився на 11 млрд грн.

Аналізуючи факт встановлення чималих депозитних ставок на ринку (що, безумовно, впливає на рівень прибутковості банків), голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук констатував, що причиною такого статус-кво стали спорадичні перебої з ліквідністю в системі. Реагування на такі виклики у вигляді підняття ставок за вкладами для населення фінансист не вважає оптимальною моделлю, але називає її доволі закономірною через фактичну закритість ринків капіталу. Банкір переконаний, що нинішні коливання ставок – тимчасове явище.

Водночас виконавчий директор НАБУ, голова правління «Укргазбанку» Сергій Мамедов наголосив на тому, що деякі банків просто вимушені піднімати депозитні ставки, щоб не надто відставати від середньоринкових параметрів. У протилежному разі фінустанови можуть зіткнутися з ризиком зниження привабливості для клієнтів на фоні інших учасників ринку. !zn

Читайте также:

Самые злостные банковские должники сидят в Верховной Раде

Заемщикам станет сложнее не возвращать банку кредит

Коллекторы хотят легализовать свой бизнес и даже готовы ограничить свои возможности

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі