Німецька опозиція заблокувала план Меркель з порятунку єврозони

Поділитися
© haaretz.com
Німецькі опозиціонери подали шість позовів до конституційного суду Німеччини проти схвалених бундестагом і бундесратом механізмів з порятунку єврозони.

У конституційний суд Німеччини подали шість позовів проти створення європейського стабілізаційного механізму ESM та угоди про посилення бюджетної дисципліни в ЄС.

Обидва документи були схвалені бундестагом і бундесратом 29 червня. Для їхнього набуття чинності необхідний був тільки підпис президента Йоахіма Гаука. Однак він відмовився їх підписувати, поки конституційний суд не розгляне подані скарги.

Позови були подані, зокрема, від фракції Лівих у бундестазі, члена ХСС Петера Гаувайлера, товариства Більше демократії, екс-міністра юстиції Герти Дойблер-Гмелін та експерта з державного права Крістофа Дегенхарта. До скарг приєдналися близько 12 тис. осіб, у тому числі союз платників податків.

Головна скарга, яку висувають позивачі, стосується обмеження прав національного парламенту в результаті введення ESM і нової угоди про бюджетну дисципліну в ЄС.

Уряд Ангели Меркель розраховував, що стабілізаційний механізм з фондом 700 мільярдів євро почне діяти вже з 1 липня. На даний момент існує стабфонд у 250 мільярдів євро, але його вже недостатньо для порятунку єврозони.

Договір про посилення бюджетної дисципліни спрямований на запобігання фінансовим кризам в ЄС. Згідно з текстом документа, дефіцит бюджету країн-членів Євросоюзу не повинен становити більше 0,5% ВВП.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле виступив проти введення загальноєвропейських боргових зобов'язань.

Читайте також:

Сорос передрік крах євро, якщо європейські лідери не зможуть домовитися на цьому тижні

Британський журнал визнав Меркель найнебезпечнішим європейським політиком

Меркель порадила новому грецькому уряду не розраховувати на послаблення з боку кредиторів

Меркель збирається посилити політичний союз в Європі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі