НКРЕ підвищила тариф на виробництво електроенергії НАЕК "Енергоатом"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Національна комісія з регулювання електроенергетики України (НКРЕ) підвищила тариф на виробництво електроенергії НАЕК "Енергоатом"на 2,3% - до 18,32 копійки/кВт.год.

Таке рішення було прийнято на засіданні НКРЕ у вівторок, 22 лютого.

"При розгляді тарифу на 10 місяців до кінця року НКРЕ виходила з того, що потрібно забезпечити фінансування на рівні 189,1 мільйона гривень на роботи, пов'язані з проектуванням і підготовкою будівництва атомних блоків та обслуговування кредиту 102,2 мільйона гривень", - йдеться у
повідомленні.

Згідно з повідомленням, НКРЕ зробила перерахунок і, виходячи з річного розрахунку, фінансування підготовчих робіт склало 228 мільйонів гривень замість 189,1 мільйона гривень і обслуговування кредиту 124 мільйони гривень - замість 102,2 мільйона гривень. Виходячи з цього НКРЕ підвищила тариф на виробництво електричної енергії для "Енергоатома" на рівні 18,32 копійки/кВт.год, що на 0,41 копійки більше, ніж на сьогоднішній день.

Відповідно, це призводить до зростання тарифів для "Енергоатома" на теплову енергію з 33,06 гривні/Гкал до 33,83 гривні/Гкал.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі