Обіцяний податківцями електронний "кабінет платника податків" відклали на 2013 рік

Поділитися
Електронний сервіс створюється для роботи платників податків з органами ДПСУ в режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису на безоплатній основі.

Державна податкова служба (ДПС) України створить і впровадить сервіс "Електронний кабінет платника податків" у січні 2013 року, що дозволить запровадити подання податкових декларацій в режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису.

Реалізацію відповідної концепції Кабінет міністрів України схвалив розпорядженням № 1007-р від 5 грудня 2012 року. Нагадаємо, про початок розробки цього сервісу в ДПСУ заявили ще на початку літа 2011 року.

- ДПСУ зробить кожному платникові віртуальний «податковий кабінет»

"Електронний сервіс створюється з метою надання платникам податків можливості працювати з органами державної податкової служби в режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису на безоплатній основі", - зазначено в документі.

Робота з електронним сервісом здійснюється з персонального комп'ютера платника податків, підключеного до інтернету, шляхом аутентифікації з використанням електронного цифрового підпису та авторизації такого платника.

Реалізувати Концепцію передбачається у два етапи.

На першому етапі, у 2013 році, суб'єктам господарювання буде надана можливість подання декларацій в режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису, перегляду поданої податкової звітності з використанням електронного сервісу (компонент "Податкова звітність"). Також платник податків отримає доступ до його особистого рахунку, зокрема, до інформації про заборгованість зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з використанням електронного сервісу (компонент "Розрахунки з бюджетом").

На другому етапі, 2014 рік, передбачається введення розрахунку пені, формування та заповнення платіжних документів щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), їхньої сплати в бюджет з використанням банківських платіжних систем та електронного сервісу (компонент "Розрахунки з бюджетом").

Окрім того, платник податків отримає доступ до свого індивідуального податкового календаря з можливістю інформування про терміни подання податкової звітності та сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), відомостей, сформованих на підставі податкової звітності. Також у підприємців з'явиться можливість отримати інформацію про перелік та обсяг податкових пільг, наданих відповідно до законодавства, документів, виданих органами ДПС (довідок, торгових патентів, свідоцтв, посвідчень тощо), повідомлень про оподаткування, зокрема, розбіжностей у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних з даними контрагентів, та допущених помилок у податковій звітності з метою їхнього самостійного виправлення (без накладення штрафних санкцій) з використанням електронного сервісу (компонент "Інформаційний блок").

Суб'єкти господарювання також зможуть вести офіційне листування з органами ДПС з питань оподаткування, отримати відповідні консультації з використанням електронного сервісу.

Реалізація Концепції здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті України на відповідний рік для забезпечення діяльності ДПС, а також інших, не заборонених законодавством, джерел. !zn

Читайте також:

Податківці розроблять смарт-картку платника податків

Податкова обіцяє спростити декларацію про доходи і дозволити її електронну подачу

Британія заощадить $3 млрд, оцифрувавши держпослуги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі