Обсяг тіньової банківської системи зріс до 67 трильйонів доларів

Поділитися
Обсяг тіньової банківської системи зріс до 67 трильйонів доларів © quazillion.com
Країни G20 мають намір посилити контроль за ринком так званого тіньового банкінгу, основна частина якого припадає на США.

За роки фінансової кризи обсяг ринку тіньового банківського сектору подвоївся і в 2011 році досяг 67 трлн доларів, говориться в доповіді Ради з фінансової стабільності країн «Великої двадцятки» (G20).

«У порівнянні з 2007 роком обсяг світового тіньового банківського сектору, що знаходиться поза ефективним державним контролем, зріс більш ніж на 100 відсотків», - наголошується в документі.

У зв'язку з цим Рада з фінансової стабільності має намір посилити контроль за ринком так званого тіньового банкінгу, учасники якого надають фінансові послуги, які формально не підпадають під контроль банківських регулюючих органів, пише "КоммерсантЪ".

На фоні постійного зростання таких операцій регулятори мають намір розробити спеціальні механізми, які посилять контроль над учасниками ринку і знизять ризики його роботи для глобального фінансового ринку.

До речі, учасниками ринку є абсолютно легальні і нерідко вельми великі фінансові компанії, які формально не підпадають під визначення банків та інвестфондів, але надають послуги, аналогічні банківським: кредитування, інвестиції, посередницькі послуги.

Серед таких компаній - хеджеві фонди; спеціальні пайові фонди, що інвестують в ринки ліквідності і державні цінні папери; структурні інвестфонди тощо.

За даними СФС, основна частина тіньового банківського сектору припадає на США - 23 трлн доларів, за ними йдуть країни зони євро - 22 трлн, далі Великобританія - 9 трлн. На весь інший світ припадає 13 трлн доларів.

Рада заявила, що до 14 січня 2013 року буде приймати пропозиції та зауваження учасників ринку. Після цього з урахуванням зауважень до вересня 2013 року буде вироблена остаточна версія рекомендацій. !zn

Читайте також:

На 100% легальний бізнес - дороге задоволення

Країни G20 створять новий «градусник» здоров'я світової економіки

Сорос вважає, що для подолання кризи в ЄС Німеччина повинна відмовитися від євро

Складено рейтинг найбагатших людей тисячоліття

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі