Одному з банків НБУ вже заборонив залучати депозити

Поділитися
Національний банк наклав низку обмежень на банк «Таврика», який припинив виплачувати депозити. У результаті НБУ влаштував перевірку і заборонив банку залучати внески.

Національний банк України заборонив банку «Таврика» (Київ) залучати депозити населення. Про це повідомляється на сайті комерційного банку з посиланням на рішення НБУ, прийняте регулятором ще 23 листопада.

Зокрема, згідно з рішенням Комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків № 906, на банк «Таврика» накладено «низку обмежень на здійснення банківських операцій. Перш за все, на залучення вкладів (депозитів) від фізичних осіб, а також на проведення операцій з цінними паперами (ощадних сертифікатів на пред'явника).

Дані заходи будуть діяти протягом місяця - до 24 грудня, повідомляє Ліга.Фінанси. При цьому остаточне рішення щодо ситуації у фінустанові буде прийнято після результатів перевірки Нацбанку.

Пояснити причину санкцій у банку "Таврика" не змогли. Відповідь дали у НБУ. За інформацією регулятора, рішення про обмеження деяких операцій банку прийнято "у зв'язку з тим, що банком допущені неплатежі за клієнтськими зобов'язаннями".

ПАТ «Банк «Таврика» створено у 1991 році. Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті, ніхто з акціонерів не володіє більше 10% акцій банку.

Нагадаємо, за введення Нацбанком заборони деяким фінустановам на залучення депозитів раніше виступали великі банки. Оскільки менші банки зазвичай залучають вклади у населення під більші відсотки, однак і ризик втрати коштів у них також більший. На думку представників найбільших банків, така практика могла б нашкодити довірі фізосіб до банківської системи, тому вони виступали за введення обмежень на залучення депозитів. !zn

Читайте також:

Більшість українців відкладає менше 500 гривень на місяць

Кредитним спілкам заборонять залучати депозити

Вкладникам збанкрутілих банків компенсуватимуть не менше 150 тис. грн

В НБУ пояснили, чому банки беруть «короткі» депозити під великі відсотки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі