Опозиція змусила Раду відкласти "приватизацію" ГТС, але ненадовго

Поділитися
Опозиційним депутатам завдяки блокуванню трибуни вдалося перенести голосування в парламенті за закон про реформування нафтогазового комплексу. Опозиція впевнена, що прийняття документа означає здачу української газотранспортної системи.

Верховна Рада України перед голосуванням за закон, що допускає можливість приватизації газотранспортної системи, у черговий раз вирішила спочатку заслухати аргументи міністра паливно-енергетичного комплексу Юрія Бойка.

Зокрема, після того, як спікер ВР Володимир Литвин спробував поставити на голосування у вівторок, 13 березня, законопроекти №9429 і №9429-1 про трубопровідний транспорт та реформування нафтогазового комплексу, депутати від "БЮТ-Батьківщина" заблокували трибуну з криками "Банду - геть!".

Після цього Литвин таки погодився перенести розгляд законопроектів, запропонувавши повернутися до них у п'ятницю, 16 березня, після традиційної години запитань до уряду. Таке рішення підтримали 373 народних депутати.

Нагадаємо, Рада вже намагалася проголосувати за приватизацію "труби" на початку січня цього року, однак розгляд законопроекту тимчасово відклали у зв'язку з продовженням газових переговорів із Росією. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Янукович почав "здачу" газотранспортної системи

Бойко розповів, що Україні потрібно від РФ та Євросоюзу замість своєї ГТС

Україна переведе ГТС у реверсний режим для боротьби з монополією "Газпрому"

"Газпром": Якщо для України труба - історичний скарб, то її місце в музеї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі