Опозиція запропонувала альтернативний проект змін до держбюджету-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В опозиції вважають, що урядовий законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2012 рік направлений на збільшення соціальних гарантій для влади.

Парламентська опозиція пропонує альтернативний законопроект про внесення змін до держбюджету-2012, який передбачає збільшення прожиткового мінімуму з 1 квітня до 1450 грн, мінімальної зарплати - до 1506 грн, що в свою чергу призведе до збільшення рівня середньої зарплати до 5 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі партії "Батьківщина" з посиланням на депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Павловського.

Павловський вважає, що урядовий законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2012 рік спрямований на збільшення соціальних гарантій для влади. "Якщо уважно проаналізувати зміни в бюджет, то видно, що влада не забула про себе, про що свідчить виділення майже 1 млрд грн на свої бюрократичні примхи: 10 млн грн на перевезення гаранта і його челяді, 15 млн - на скріпки і папір Кабміну; податковій та митниці підкинули по 100 млн; міліції - 94 млн на охорону громадського порядку. Водночас на 13 мільйонів зменшена стаття бюджету на сприяння малому бізнесу", - уточнив він.

Водночас, за словами депутата, влада не пропонує жодних змін до статті бюджету, що визначає базові соціальні стандарти: прожитковий мінімум, мінімальну зарплату і пенсію.

Павловський також повідомив, що в змінах до бюджету уряд залишає сумнозвісні заключні положення, які зупинили дію 11 законів про соціальний захист 16 категорій громадян, зокрема, афганців, чорнобильців, «дітей війни», а уряд і надалі в ручному режимі буде вирішувати , кому давати пільги, а кому - ні. "Соціальні ініціативи Президента і уряду - це передвиборчі подачки з награбованого", - сказав депутат.

Як повідомлялося, 10 квітня уряд вніс до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2012 рік», яким, зокрема, пропонується збільшити доходи держбюджету на 33,3 млрд грн - до 366,167 млрд грн, доходи загального фонду на 28,8 млрд грн - до 316,954 млрд грн.

Витрати держбюджету пропонується збільшити на таку ж суму - до 391,356 млрд грн, зокрема витрати загального фонду - на 28,8 млрд грн, до 341,551 млрд грн.

Раніше президент Віктор Янукович поставив завдання перед Кабінетом міністрів внести зміни до бюджету на 2012 рік, передбачивши в ньому підвищення соціальних виплат для ряду категорій громадян, зокрема, пенсій для пенсіонерів, які вийшли на пенсії до 2008 року (стосується близько 9 млн громадян), поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, поетапне збільшення допомоги для сімей з дітьми тощо !zn

Читайте також:

Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборні «хабарі» виборцям

Кабмін вніс зміни до держбюджету-2012 під соцініціатіви Януковича

НБУ обіцяє не включати "друкарський верстат" для передвиборчих обіцянок Януковича

Уряд планує скоротити дефіцит держбюджету в 2013 році до 0,8% від ВВП - бюджетна резолюція

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі