Від Греції вимагають ввести шестиденний робочий тиждень

Поділитися
© football.ua
Чиновники МВФ і Євросоюзу вважають, що Греція потребує радикальних реформ ринку праці: шестиденний робочий тиждень та скорочення мінімальної зарплати.

Основні європейські кредитори Греції вимагають від уряду країни ввести шестиденний робочий тиждень: це ще одна умова для отримання чергового траншу фінансової допомоги, пише газета The Guardian.

Така вимога міститься в листі від «трійки» кредиторів країни: Європейської комісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду, який «випадково потрапив» у розпорядження журналістів. Чиновники в листі висловили думку, що Греція потребує радикальних реформ ринку праці. Зокрема, кредитори наполягають на тому, щоб мінімальна заробітна плата була скорочена до такого рівня, при якому працівники повинні бути присутніми на роботі повний день з метою отримати гарний заробіток.

Після тривалої затримки щодо виконання вимог кредиторів через незрозумілу політичну ситуацію в Греції, ЄК, ЄЦБ і МВФ повернуться до Афін з метою з'ясувати, як дотримуються умови щодо надання фінансової допомоги. В наступному місяці вони повинні зробити висновок, що визначить, чи залишиться Греція в зоні євро.

У листі, який було надіслано минулого тижня грецькому міністерству фінансів і міністерству праці, в тому числі потрібно продовжити робочий тиждень.

«Міра: збільшення гнучкості робочого графіка, збільшення максимального числа робочих днів до шести на тиждень для всіх секторів», - йдеться у листі.

Також пропонується введення мінімального періоду відпочинку між робочими днями на 11 годин і можливість двотижневої відпустки на рік. !zn

Читайте також:

Глава МВФ Лагард не платить податки

В Януковича вважають, що паузи у співпраці України та МВФ немає

Греція може збанкрутувати вже у вересні

Німеччина відмовить Греції в новій допомоги, якщо Афіни не активізують реформи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі