Парламентська більшість дозволила оренду морських причалів на 49 років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Новий закон дозволяє оренду чи концесію портових причалів на термін до 49 років.

Верховна Рада в четвер, 17 травня, прийняла закон «Про морські порти». За відповідний урядовий законопроект № 9712 у другому читанні і в цілому проголосували 248 народних депутатів парламентської більшості.

Закон гарантує право приватної власності на внесені до Реєстру гідротехнічних споруд причали, побудовані за рахунок приватних інвестицій до набуття чинності цього закону, а також нові причали, побудовані за рахунок приватних коштів.

Відповідно до закону, будівництво причалів державної форми власності за рахунок приватних коштів, відповідно до світової практики, буде здійснюватися на компенсаційній основі.

Закон передбачає можливість відчуження земельних ділянок, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для розвитку або будівництва нових морських портів.

Крім того, закон закріплює можливість продажу на конкурсних засадах цілісних майнових комплексів держпідприємств і 100% публічних АТ, створених в процесі корпоратизації на базі цехів, виробництв, ділянок, інших підрозділів держпідприємств - морських портів, до складу яких входять всі види майна, призначеного для їхньої діяльності . При цьому умови конкурсу можуть передбачати оренду переможцем земельних ділянок під об'єктами на термін до 49 років.

Закон також визначає порядок залучення приватних інвестицій в об'єкти портової інфраструктури на основі окремих договорів концесії, договорів про спільну діяльність, оренди та інших видів державно-приватного партнерства. !zn

Читайте також:

Провладні депутати разом з БЮТ і НУ-НС блокують Раду

Порт «Південний» під Одесою прийняв найбільше судно, яке коли-небудь заходило в Чорне море

Глава Одеського порту подав у відставку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі