Перша «вишка Бойка» дасть газ вже восени

Поділитися
Підготовка до початку промислової експлуатації Одеського родовища передбачає буріння з СПБУ "Петро Годованець" п'яти нових експлуатаційних свердловин і розконсервацію однієї, пробуреної раніше свердловини.

Сучасна самопідйомна плавуча бурова установка (СПБУ) "Петро Годованець" на початку червня 2012 року стане на точку буріння на платформі БК-1 Одеського газового родовища, повідомила 16 травня прес-служба ДАТ "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, АРК).

За її даними, подача газу на материк запланована на початок нового опалювального сезону - жовтень-листопад поточного року.

"Ми сподіваємося, що, маючи таке сучасне обладнання, Україна зможе зайняти лідируючі позиції з видобутку вуглеводнів в Чорноморському регіоні. В недалекому майбутньому "Чорноморнафтогаз не тільки значно прискорить розробку шельфу, а й надаватиме консультаційну та технічну допомогу іншим країнам, які здійснюють видобуток у Чорному морі", - цитуються у повідомленні слова голови правління НАК "Нафтогаз" Євгена Бакуліна.

«Нафтогаз» очікує середньорічну ціну на російський газ на рівні $440/тис. куб. м

Підготовка до початку промислової експлуатації Одеського родовища передбачає буріння з СПБУ "Петро Годованець" п'яти нових експлуатаційних свердловин і розконсервацію однієї, пробуреної раніше свердловини. З новою СПБУ в поточному році буде пробурено понад 8000 метрів. Додатковий видобуток зі свердловин після введення їх в експлуатацію в листопаді-грудні 2012 року складе не менше 53 мільйонів кубометрів.

"До 2015 року "Чорноморнафтогаз" зможе потроїти видобуток природного газу в українському секторі шельфу. Без закупленого сучасного обладнання: двох СПБУ, суден-постачальників, буксирів і трубоукладальної баржі це було б абсолютно неможливо", - відзначив, у свою чергу, голова правління ДАТ Валерій Ясюк.

Нагадаємо, як писало ZN.UA, минулого року «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна. У першому тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько $200 млн. Натомість переможцем виявилась «Ризька корабельня» з ціною близько $400 млн. !zn

Читайте також:

Перша «вишка Бойка» прибула до Туреччини і залишиться там на п'ять місяців

«Нафтогаз» купив другу вишку за ті самі $400 млн

Бойко запевняє, що історію про «вишки» придумали корумповані журналісти

Туреччина подякувала Україні за допомогу в поставках газу

Туреччина хоче зберігати газ в Україну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі