Пирятинський сирзавод призупинив роботу через заборону експорту в Росію

Поділитися
© kurafire, flickr.com
Для експорту закрито три найбільші сироварні підприємства України, які разом становлять половину українського експорту в Росію. Українському ринку такі обсяги сирів не потрібні.

Один з найбільших виробників молочної продукції в Україні Молочний Альянс призупиняє виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону поставок продукції підприємства до РФ.

«Ми змушені з 9 лютого зупинити виробництво сиру на Пирятинському сирзаводі, відмовитися від значних обсягів молока, яке завод купував у господарств і населення. У той же час, ми будемо продовжувати переговори, намагаючись обопільно вирішити незрозумілу для нас проблему», - йдеться в повідомленні холдингу.

Керівництво компанії зазначає, що сприйняло рішення Росспоживнагляду заборонити ввезення та реалізацію сирів Пирятинського сирзаводу в Росію з «тривогою, нерозумінням і надією, що дана ситуація все ж зміниться на краще». Водночас, у компанії підкреслили, що сирзавод не виробляв, не виробляє і не планує виробляти сирний продукт.

«Ми навіть не маємо на підприємстві обладнання, за допомогою якого можна було б уводити рослинні жири в суміш для варіння сиру», - наголошується в повідомленні. Молочний Альянс нагадав, що завод перевіряли численні комісії України й Росії і холдинг готовий пройти повторні перевірки будь-коли.

Водночас у холдингу зазначають, що рішення Росспоживнагляду безумовно завдало компанії «значних фінансових збитків, ударило по іміджу чесного виробника», що також негативно впливає і на ситуацію на внутрішньому ринку. «Закриті для експорту три найбільші сироварних підприємства України, які разом становлять половину українського експорту в Росію. Українському ринку такі кількості сирів не потрібні», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про підписання главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком документів про вилучення з продажу в Росії та припинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників: ПП Прометей (Чернігівська область), АТ Пирятинський сирзавод (Полтавська область) і ТОВ Гадячсир (Полтавська область) . Раніше Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлено багато пальмового масла. У свою чергу, в Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними. !zn

Читайте також

Росія заборонила сири трьох українських заводів

У Росспоживнагляду є претензії до 14 українських сирів

Білорусь слідом за Росією розкритикувала український сир

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі