Податківці розроблять смарт-картку платника податків

Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Це своєрідна ідентифікаційна персональна картка фізичної або юридичної особи, яка надаватиме доступ до персонального Електронного кабінету платника податків.

Про це повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко. Також він додав, що саме в електронному кабінеті платник матиме можливість отримувати повну інформацію про стан сплати податків.

Смарт-картка надасть змогу своєчасно та зручно, використовуючи електронний цифровий підпис, заповнити та подати податкову звітність, внести зміни до неї та забезпечити актуальність даних про об’єкт оподаткування.

„Серед головних переваг смарт-картки – можливість здійснення платниками платежів зі свого поточного рахунку через систему Інтернет або систему типу клієнт-банк. У той же час персональна картка не потребує надання додаткових паперових копій під час пред’явлення податкового номеру, як це відбувається сьогодні”, - додав В.Захарченко.

Також на сьогодні в ДПС України впроваджується проект, який виконується з використанням технології НБУ із застосування смарт-карток для побудови автоматизованої системи контролю застосування реєстраторів розрахункових операцій засобом електронної стрічки. Така система спростить для підприємців зберігання звітних документів, пов’язаних з використанням РРО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі