Податкова посилить контроль над обігом спирту - буде стежити за його пересуванням

Поділитися
Щоб не дати спирту піти "наліво", податківцям дозволять покроково контролювати його рух "від і до" - ДПСУ буде фіксувати вивезення продукції зі спиртзаводу, а також покажчики спідометра автотранспорту.

Кабінет міністрів України пропонує розширити повноваження представників органів Державної податкової служби (ДПС) України - зобов'язати їх при документальному оформленні ввезення/вивезення спирту та лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів робити позначки на товарно-транспортній накладній про час в'їзду/виїзду і покажчиках спідометра транспортного засобу.

Відповідний урядовий законопроект №11363 "Про внесення змін до ст.230 Податкового кодексу України (щодо ввезення/вивезення спирту та лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів)", підготовлений Мінфіном, зареєстрований у парламенті 17 жовтня 2012 року.

Мета закону - посилення контролю за обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів в рамках боротьби з нелегальною торгівлею спиртом і збільшення надходжень акцизного податку до бюджету.

Крім іншого, законопроектом також пропонується зобов'язати співробітника ДПС на акцизному складі направляти до органу податкової служби за місцезнаходженням покупця спирту протягом одного робочого дня (раніше - трьох діб) за допомогою засобів факсимільного зв'язку довідку про отримання/відвантаження спирту етилового.

У разі прийняття зміни наберуть чинності через два місяці з дня опублікування.

За оцінками ДПСУ, частка нелегальної алкогольної продукції складає 15%. Нагадаємо, що ще в лютому глава податкової Олександр Клименко заявив, що в 2012 році його відомство «оголосило війну» нелегальному алкоголю. У березні ж начальник податкової міліції Андрій Головач обіцяв до кінця року повністю знищити цей ринок.

Як повідомлялося, самі учасники ринку впевнені, що фіксування показників спідометрів - це лише посилення "аби очі відвести", адже накрутити лічильники не складає особливих труднощів, а довести, що це сталося, практично неможливо. Тому одні показники нічого не дадуть, потрібно пломбувати спідометри, вважають вони: «Сказавши "а", потрібно сказати і "б"». Адже чим жорсткіше держава буде ставитися до "сірої" та "чорної" горілки, тим легше буде нам, легальним виробникам. !zn

Читайте також:

МОЗ попереджає: Українцям постійно загрожує масове отруєння горілкою

Податкова вимагає від виробників горілки і цигарок терміново «вийти з тіні»

Податкова оголосила «війну» нелегальній горілці

Податкова хоче ввести чіпові акцизи на сигарети для боротьби з котрафактом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі