Податкова вслід за Януковичем відзвітувала про «практично вирішену» проблему ПДВ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Схоже, що Україна майже виконала одну з обіцянок, яку дала МВФ - довести відшкодування податку на додану вартість "автоматом" до двох третин - 60% від усього обсягу. Принаймні, що стосується іноземних інвесторів.

Проблема повернення податку на додану вартість (ПДВ) практично вирішена. Про це зранку в четвер, 7 червня, заявив президент Віктор Янукович, а вже пообід підтверждення в цифрах надіслала пресс-служба Державної податкової служби (ДПС) України.

"Повернення ПДВ. Я вам скажу, що в мене сьогодні немає вже черг представників бізнесу, які б просили допомогти. Бо так, як мені здається, ми цю проблему, практично, подолали", - сказав Янукович на засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у Києві.

У той же час президент визнав, що поодинокі випадки все-таки залишаються. При цьому він додав, що проблем немає, коли бізнесмени виконують правила, встановлені податковою службою.

Західні інвестори не хочуть вести бізнес в Україні через неповернення ПДВ і податківців-рейдерів

Як повідомили у ДПСУ, відшкодування ПДВ іноземним інвесторам з початку 2012 року (січень-травень) збільшилося на 40% у порівнянні з аналогічним періодом минулого – 7,27 млрд грн проти 5,2 млрд грн.

За даними податкової, іноземні інвестори дедалі активніше користуються механізмом автоматичного відшкодування – у порівняні з минулим роком питома вага «автомату» зросла вчетверо. Зокрема у такий спосіб підприємства цієї категорії у січні-травні 2012 року змогли отримати 57% коштів - 4,1 млрд грн (минулого року «автоматом» було відшкодовано тільки 745 млн грн, або лише 14%). !zn

Читайте також:

Податкова перевиконала план з повернення ПДВ

Податкове навантаження зросло в Україні до рекордного за 20 років рівня

Голова податкової: Проблеми з поверненням ПДВ у тих, хто ухиляється від податків

Податкова віддасть залишки неповерненого ПДВ тільки "добросовісни" платникам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі