Податкове навантаження зросло в Україні до рекордного за 20 років рівня

Поділитися
© ZN.UA
Основними проблемами для бізнесу в Україні залишаються зростання податкового навантаження, корупція, відсутність верховенства права, відсутність дерегуляції, яка залишається тільки на папері.

Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) заявляє, що українська влада чинить надмірний податковий тиск на бізнес. Про це в ході засідання Ради інвесторів при президенті України повідомив президент асоціації Томаш Фіала.

Він зазначив, що у 2011 році податкові надходження збільшилися у частці ВВП до 25%.

«Це найвищий рівень за роки незалежності, а у 2013 році очікується, що частка податкового навантаження зросте до 26%, що також є рекордним показником», - сказав він.

Фіала додав, що Державна податкова служба продовжує неправомірні дії, забороняючи перенесення збитків минулих років, а також відшкодовуючи ПДВ тільки після повернення 50-70% цих сум в якості передоплати податку на прибуток або купівлі держоблігацій.

В цілому Фіала відзначив, що українська влада не створила сприятливих умов для хорошого інвестиційного клімату у країні та розвитку бізнесу.

Основними внутрішніми проблемами, за його словами, залишаються корупція, яка, за даними Міжнародної фінансової корпорації, за останні 3 роки зросла, відсутність верховенства права в бізнес-процесах, відсутність дерегуляції, яка залишається тільки на папері, а також відсутність чесної приватизації.

«Виконання надходжень до бюджету є, безумовно, позитивним моментом, але багато з приватизаційних конкурсів були прописані так, щоб мінімізувати конкуренцію», - сказав Фіала. !zn

Читайте також:

Інвестклімат: весна відкладається?

Підприємці протестують проти підвищення митних зборів: доводиться працювати у збиток або закриватися

Інвестиційна привабливість України впала до безпрецедентно низького рівня

Європейські бізнесмени заявляють про «всеохоплюючу корупцію» в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі