Потяги з Києва до Москви і назад хочуть пустити без зупинок

Поділитися
Пасажирські поїзди №1 і №2 "Київ-Москва" і "Москва-Київ" до кінця поточного року, можливо, будуть прямувати без проміжних зупинок.

Пасажирські поїзди №1 і №2 "Київ-Москва" і "Москва-Київ" до кінця поточного року, можливо, будуть прямувати без проміжних зупинок.

За початок такого експерименту виступають експерти (прикордонники, митники і залізничники), які обговорили ці питання на міжвідомчій нараді в адміністрації Держприкордонслужби України 7 грудня.

"Зелене світло" вказані поїзда точно отримають на території України. Водночас, російська сторона поки не дала остаточну відповідь щодо початку нововведення на своїй території, підкреслює прес-служба Держприкордонслужби.

За словами першого заступника глави прикордонного відомства Павла Шишоліна, в рамках підготовки до змін був підібраний і підготовлений персонал, його забезпечили сучасними технічними засобами контролю для зчитування біометричних даних.

Нова технологія буде передбачати оформлення поїзда "Київ-Москва" на першому пероні станції "Київ-пасажирський", а "Москва-Київ" - по шляху від станції "Дарниця" до станції "Київ-пасажирський".

У Держприкордонслужбі підкреслили, що для прискорення процедури документи на право перетину держкордону будуть перевіряти разом з квитком при вході до вагону.

Передбачається, що пасажирів буде додатково проінформовано про механізми проходження прикордонно-митного оформлення, підготовки необхідних документів.

За оцінками представників Міністерства транспорту України, проведення експерименту змістить розклад руху декількох поїздів на 3-17 хвилин.

За результатами наради прийнято рішення порекомендувати керівникам задіяних структур розпочати експеримент вже 25 грудня цього року.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі