Польські роботодавці прийняли 115 тисяч заявок для українців

Поділитися
Польські роботодавці за першу половину поточного року зареєстрували для громадян Україні майже 115 тисяч заявок на роботу, що становить 96% усіх заявок, зареєстрованих для іноземців при спрощеній системі працевлаштування. Про це свідчать дані Міністерства праці й соціальної політики Польщі.
Польські роботодавці за першу половину поточного року зареєстрували для громадян України майже 115 тисяч заявок на роботу, що становить 96% усіх заявок, зареєстрованих для іноземців при спрощеній системі працевлаштування. Про це свідчать дані Міністерства праці й соціальної політики Польщі. Друге-третє місця після українців займають громадяни Білорусі, для яких зареєстровано 2 250 заявок, і Молдови - близько 2 тисяч 100 заявок. Польські роботодавці для росіян зареєстрували трохи більше 300 заявок, а для грузинів - близько 200 заявок. Понад 50 тисяч заявок для українців зареєстровані для людей віком від 26 до 40 років, майже 40 тисяч для тих, кому від 41 до 65 років, і близько 25 тисяч - для людей до 26 років. 48% заявок зареєстровано для жінок. Найчастіше заявки реєстрували для українців на роботу в сільському господарстві (більше 70%), у будівельній сфері (менше 10%) і на домашні роботи (близько 3%). Більше 90% заявок було зареєстровано на роботу від трьох до шести місяців. 55% заявок зареєстрували роботодавці столичного Мазовецького воєводства. Польські роботодавці минулого року зареєстрували за спрощеною системою працевлаштування - за якою можна працювати шість місяців на рік без офіційного дозволу - заявки на роботу для 180 тисяч українців, що на 40 тисяч, або майже на 30% більше за показники 2008 року. У перший рік дії спрощеної системи працевлаштування, яку ввела польська влада у формі експерименту для українців, білорусів і росіян з 20 липня 2007 року, українці отримали 20 тисяч заявок. Заявки для українців серед загальної кількості всіх зареєстрованих для іноземців становили 93-91% в 2007 і 2008 роках і 96% - в 2009 році.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі