Порошенко пояснив, чому Україна все ж не буде вступати в Митний союз

Поділитися
Зараз Україна оформляє інституційні відносини з МС, що означає, що вступати до нього країна не має наміру. Раніше в уряді вже звучали думки, що питання вступу до Митного союзу знаходиться "поза законом", хоча прем'єр Азаров це заперечує.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко зазначає, що якби Україна хотіла вступати у Митний союз (МС) Росії, Білорусі та Казахстану, то вона б не займалася інституційним оформленням відносин із цим об'єднанням.

"28 листопада буде проведено перше засідання у групі торгового діалогу, яка була створена, в тому числі, з моєї ініціативи. Це - офіційне інституційне оформлення відносин України і Митного союзу", - сказав він журналістам у рамках конференції KyivPost Tiger Conference в Києві у вівторок , 27 листопада.

"Якби Україна планувала вступати у Митний союз, навіщо тоді оформляти відносини між двома суб'єктами міжнародних економічних відносин?", - підкреслив Порошенко, тим не менш не давши прямої відповіді на питання.

- Хорошковський: Вступ до Митного союзу - поза законом

Він повідомив, що на порядку денному засідання групи торговельного діалогу будуть стояти питання про експорт українських труб у 2013 році, ліквідацію захисних заходів з обох сторін для лібералізації торговельного режиму, створення механізмів, які дозволять українським суб'єктам господарювання захищати свої права, в тому числі, з використанням арбітражного механізму СНД.

Глава МЕРТ також звернув увагу на те, що обсяг взаємної торгівлі, про який йтиме мова під час його зустрічі у Москві як на рівні Євразійської економічної комісії, так і на рівні російських міністрів, складає $2 млрд українського експорту.

Нагадаємо, раніше 21 листопада перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив, що питання про вступ України у Митний союз знаходиться "поза законом". У відповідь на це прем'єр-міністру Миколі Азарову довелося виправдовуватися у Москві перед російським прем'єром Дмитром Медвєдєвим, що таке твердження є всього лише "думкою окремого міністра, яке не відображає точку зору українського уряду".

У вітчизняному МЗС також підтвердили, що Україна не прагне до Митного союзу, оскільки "завданням номер один є створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом". !zn

Читайте також:

МЗС: Україна не прагне до Митного союзу

Азаров запевнив Росію, що не вважає членство України в Митному союзі незаконним

Росія заманює Україну в Митний союз майже триразовим зниженням ціни на газ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі