Порошенко просив Януковича допомогти з введенням утилізаційного збору, президент відповів розповіддю про "поганого танцюриста"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На прохання міністра економічного розвитку і торгівлі допомогти із введенням утилізаційного збору на зразок введеного Росією, глава держави відповів обіцянкою повідривати голови: "Поганому танцюристу завжди щось заважає. Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте?".

Україна може захистити національного машинобудівника, застосувавши утилізаційний збір на зразок введеного Росією, однак для цього необхідно подолати опір автоімпортерів, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко 11 вересня в Дніпропетровську на всеукраїнській нараді з питань підтримки реального сектора економіки.

Він зазначив, що сфера дії утилізаційного збору повинна поширюватися і на вже вживану сільськогосподарську техніку.

"Поставити таку ставку утилізаційного збору, щоб восьмирічні трактора не могли потрапити в Україну. Ми можемо і повинні негайно прийняти і випустити проект постанови і закон", - заявив Порошенко.

За його словами, відповідну постанову Кабінету міністрів було прийнято тиждень тому, проте через активний опір її досі не оприлюднено. "Я прошу допомоги, пане президенте", - сказав міністр.

На це президент Віктор Янукович зауважив: "Поганому танцюристу завжди щось заважає. Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, дуже скоро. Відразу після виборів, якщо ви будете розповідати і не робити. Я про це сказав прем'єр-міністру і сьогодні вам кажу, всім іншим хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяці залишилося. Хочете грати в політику - пограєте в політику. Оповідачі", - відповів на прохання Янукович.

Як повідомлялося, прем'єр Микола Азаров раніше заявив про намір України ввести утилізаційний збір у відповідь на дії Росії, яка стягує його з 1 вересня, чим фактично закрила доступ українським автомобілебудівникам на свій ринок. Мінприроди розробило відповідний проект постанови уряду, однак про його прийняття досі нічого не було відомо. !zn

Читайте також:

Україна у відповідь Росії оголошує «автомобільну війну»

Янукович пропонує підвищити ставку пенсійного збору при купівлі дорогих автомобілів

Азаров дорікнув Росію: Що ж ви, брати наші, так з нас дерете?

Власників автомобілів обкладуть новим податком - на утилізацію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі