Портнов: Оперативно-розшукову діяльність у податковій сфері здійснюватимуть МВС і СБУ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Заступник глави Адміністрації президента, керівник робочої групи з реформування Кримінально-процесуального кодексу Андрій Портнов уважає, що такого органу, як податкова міліція, скоро взагалі не буде, а оперативно-розшукову діяльність у податковій сфері будуть здійснювати виключно МВС і СБУ. Про це він заявив у ексклюзивному коментарі «Дзеркалу тижня».
Заступник глави Адміністрації президента, керівник робочої групи з реформування Кримінально-процесуального кодексу Андрій Портнов уважає, що такого органу, як податкова міліція, скоро взагалі не буде, а оперативно-розшукову діяльність у податковій сфері будуть здійснювати виключно МВС і СБУ. Про це він заявив у ексклюзивному коментарі «Дзеркалу тижня». «Як аргументи в цому випадку потрібно розглядати два чинники. По-перше, Президент заявив про реформу кримінальної міліції за європейськими стандартами. Таким чином, у віданні МВС і СБУ зосереджується вся оперативно-розшукова діяльність і слідство в економічних злочинах. При цьому багато видів економічних злочинів декриміналізуються», - розповів Андрій Портнов. По-друге, зазначив він, на користь ліквідації податкової міліції свідчить статистика предявлень до судів про обмеження конституційних прав громадян, поданих податковою міліцією. «Так ось, із загальної кількості кримінальних справ, у яких використовують матеріали «прослушки» і «наружки» й які податква міліція доводить до суду, всього в 0,1% випадків виносять обвинувачувальні висновки! З цієї мізерної кількості приблизно в половині випадків конкретних осіб визнають винними. Так от, із цієї кількості ще приблизно половину засуджених звільняють за амністією!», - сказав Андрій Портнов. Таким чином, додав він, ККД використання оперативно-розшукових заходів у податковій міліції становить нуль цілих і якісь соті частки відсотка. «Це красномовно говорить про ефективність роботи цього органу», - підсумував заступник глави Адміністрації президента. Народний депутат Анатолій Гриценко, також вважає, що податкова міліція - абсолютно зайвий правоохоронний орган, що дублює функції МВС і СБУ. «Податкова міліція - це 10 тисяч осіб у формі й 23 генерали, яким постачають за вищим розрядом. У 2007 році ми в Міністерстві оборони провели порівняння заробітної плати в Збройних силах і в податковій міліції. Так ось, рядовий-водій податкової міліції отримував зарплату як генерал-полковник, командувач Сухопутними військами!», - сказав він «ДТ». Анатолій Гриценко нагадаємо, що в силових відомствах держава утримує 715 тисяч осіб - цієї кількості цілком достатньо, щоб вирішувати поточні питання правоохоронної діяльності. «У європейських країнах аналога нашій структурі податкової міліції не існує, й Україна теж немає жодної потреби в цій структурі», - сказав він. Докладніше читайте в статті Юрія Бутусова «Бердянський інцидент. Податкова міліція вийшла на стежку війни з народом » у свіжому числі« ДТ ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі