Уряд хоче перекласти свою відповідальність за невиплату зарплат на мерів міст

Поділитися
Український уряд у держбюджеті на 2012 рік запланував на 20% менше коштів на виплату заробітної плати бюджетникам. У жовтні гроші закінчилися.

Затримка з виплатами зарплат бюджетникам викликана тим, що в держбюджеті-2012 відсутні на це кошти. Тим не менш, уряд хоче перекласти свою відповідальність на міських голів. Про це йдеться в заяві Асоціації міст України.

«Завтра на засіданні Кабінету міністрів готується показова порка міських голів за те, що на місцях не виплачується заробітна плата бюджетникам - вчителям, лікарям, працівникам культури, спорту, сфери соціального захисту», - йдеться в заяві.

В асоціації нагадали, що попереджали уряд ще у вересні 2011 року про те, що на 2012 рік заплановано на 20% менше коштів на виплату заробітної плати бюджетникам і в жовтні 2012 року в місцевих бюджетах вже не буде коштів на це. Асоціація протягом року неодноразово звертала увагу уряду, що цієї проблеми не уникнути.

- Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплату через його Facebook

«А тепер в Україні назріває соціальний вибух через невиплату заробітних плат, які тягнуться з жовтня і про що повідомляли практично всі ЗМІ. Глава Кабміну, «забувши» про Конституцію (ст. 143) намагається перекласти відповідальність за непрофесійний розподіл державних ресурсів на керівників органів місцевого самоврядування та погрожує кадровими рішеннями щодо міських голів. При цьому виникає побоювання, що таким чином намагаються позбутися від неугодних мерів», - наголошується в заяві. !zn

Читайте також:

Азаров дізнався про затримки зарплат бюджетникам зі свого «Фейсбуку»

Азаров дав регіонах два дні на погашення боргів по зарплаті


Азаров обіцяє, що боргів по зарплатах більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»

Попов пообіцяв більше не затримувати зарплату київським учителям

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі