Предметні переговори щодо газу з Росією продовжаться тільки після оцінки ГТС

Поділитися
Очікується, що результати оцінки вартості української газотранспортної системи з'являться вже у серпні. Після цього Україна розраховує провести «більш конкретні і предметні» переговори з Росією.

Предметні переговори України і Росії щодо газу продовжаться у серпні цього року після завершення експертної оцінки газотранспортної системи України компанією Baker Tilly. Про це повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.

"Оцінка ГТС - це один з елементів, один з факторів переговорного процесу з Росією. Тому більш конкретні і предметні переговори щодо газу будуть після завершення оцінки ГТС", - сказав Чупрун.

Нагадаємо, після нещодавніх переговорів міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка у Москві з представниками "Газпрому", останні заявили, що в переговорах досягнута "точка неповернення" і компанія планує скорочувати прокачування газу через Україну до мінімуму і розвивати обхідні газопроводи.

Читайте: У пошуках альтернативних джерел газу Україна дісталася до США

Головним каменем спотикання перемовників, за оцінками експертів, є вартість української газотранспортної системи. Російські перемовники оцінюють її максимум у $4,2 млрд, українська сторона наполягає, що вартість ГТС України набагато вища і пропонує дочекатися експертної оцінки.

Оцінку вартості активів ГТС України проводить міжнародна аудиторська компанія Baker Tilly. Очікується, що вона надасть результати своєї роботи вже в серпні. !zn

Читайте також:

Росія вважає, що точка неповернення в газових переговорах з Україною пройдена

Азаров не бачить у Північному та Південному потоках особливої альтернативи українській ГТС

«Нафтогаз» очікує середньорічну ціну на російський газ на рівні $440/тис. куб. м

Путін не поспішає відмовлятися від можливостей України щодо транзиту газу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі