Прем'єр Греції попередив про можливість дефолту у найближчі три місяці

Поділитися
© football.ua
Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос попередив про можливість дефолту країни вже у найближчі три місяці, повідомляє в середу прес-служба прем'єра.

Греція намагається забезпечити 130-мільярдний пакет допомоги європейських партнерів, щоб обслуговувати зовнішній борг, який сягає 160% ВВП. У березні країні належить погасити облігації на 14 мільярдів євро. У середині січня розпочинаються перемовини з "трійкою" кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ).

"Без угоди з "трійкою" і подальшого фінансування Греції у березні загрожує неконтрольований дефолт", - сказав Л.Пападімос на зустрічі з профспілками, які він намагається переконати у необхідності подальшого зниження зарплат і послабленні регулювання на ринку праці.

"Якщо ми не проведемо необхідні скорочення, зрозуміло, що ми не можемо очікувати від інших країн ЄС та міжнародних організацій продовження фінансування країни, яка не пристосовується до реальності і не бореться зі своїми проблемами. Якщо це станеться, якщо фінансування з боку наших партнерів перерветься, тоді наслідки будуть по-справжньому трагічними для доходу працівників, а безробіття підвищиться ще більше", - додав Л.Пападімос. За його словами, "трійка" вимагає знизити вартість робочої сили, щоб збільшити продуктивність і конкурентоспроможність грецької економіки.

Як очікується, грецький уряд оголосить найближчим часом про нове перевищення переглянутих вже п'ять разів цільових показників бюджетного дефіциту на 2011 рік. При остаточній погодженій з кредиторами цифрі у 9% ВВП дефіцит може виявитися ближче до 10% ВВП, тобто всього на половину відсоткового пункту нижче, ніж у 2010 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі