Президент підписав закон про посилення контролю над ГМО

Поділитися
© plus-minus-blues.blogspot.com
Контроль за офіційно відсутніми в Україні ГМО ще більше посилиться - президент підписав відповідний закон.

Президент України Віктор Янукович підписав закон N4441-VI «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні ГМО», повідомляє президентська прес-служба.

Нагадаємо, що цей закон був прийнятий Верховною Радою 23 лютого.

Закон встановлює, що суб'єкти господарювання, вперше вводять в обіг продукцію, що містить ГМО або отриману з їхнім використанням, складають у довільній формі письмову декларацію, в якій в обов'язковому порядку зазначаються дані про суб'єкта господарювання, про те, що така продукція містить ГМО або отримана з їхнім використанням, а також наводиться номер такої продукції у державному реєстрі ГМО.

Закон встановлює, що з метою здійснення державного контролю за обігом ГМО та продукції, отриманої з використанням ГМО, центральні органи виконавчої влади створюють за відповідними напрямами мережу випробувальних лабораторій з визначення вмісту ГМО у продукції. Положення про мережу випробувальних лабораторій з визначення ГМО затверджує Кабінет міністрів.

Нагадаємо, за даними Держспоживстандарту, в Україні 6% продуктів містять ГМО. Однак, за словами експертів, сьогодні всі ГМО, які є у країні, - нелегальні. Оскільки, відповідно до закону про біобезпеку 2005 року, легальними можуть бути тільки ті ГМО, які зареєстровані, а на сьогоднішній день жоден ГМО в Україні не зареєстрований. !zn

Читайте також:

Експерт: В Україні не зареєстровано жодної лінії ГМО

В Україні набув чинності закон про контроль за вмістом ГМО у продуктах

В Україні 6% продуктів містять ГМО

Мінприроди: Усі генно-модифіковані рослини в Україні вирощуються незаконно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі