Приватизований "Укртелеком" позичить у росіян $250 млн для повернення старих боргів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найбільший російський банк «Сбербанк Росії» надасть нещодавно приватизованому монополісту на ринку стаціонарного телефонного зв'язку ВАТ «Укртелеком» довгостроковий кредит на загальну суму $250 млн, повідомила прес-служба фінустанови.

Отримані кредитні кошти будуть спрямовані на рефінансування існуючих кредитів «Укртелекому», а також на фінансування капітальних вкладень та поповнення оборотних коштів компанії. Кредитна лінія складається з двох траншів терміном 3 і 5 років.

«Кредитування компанії "Укртелеком" зайвий раз підкреслює зацікавленість Сбербанку у збільшенні частки міжнародного корпоративного бізнесу, у тому числі в Україні», - наголошується у прес-релізі банку.

Відзначимо, що на початку весни-2011 «Укртелеком», яий тоді ще належав державі, оголосив тендер на залучення позики в іноземній валюті у розмірі $400 млн. Планувалося, що компанія залучить кошти строком на п'ять років - з травня 2011 року по травень 2016 року.

В кінці серпня «Укретелком» виплатив черговий платіж за синдикованим кредитом Credit Suisse First Boston (CSFB) і Deutsche Bank (DB), залученим в 2005 році на суму $500 млн. Раніше повідомлялося, що іноземні банки-кредитори в лютому 2011 року вимагали від «Укртелекому» дострокового погашення $222,2 млн - залишку залученого в 2005 році синдикованого кредиту на $500 млн.

Загальний обсяг зобов'язань компанії на кінець 2010 року склав 3,74 млрд грн, що на 20% менше, ніж на кінець 2009 року. Заборгованість компанії перед банками за цей період скоротилася на 28,8% - до 2,1 млрд грн, а за облігаціями зросла на 62,6% - до 714,3 млн грн.

Нагадаємо, ФДМ 11 березня 2011 року підписав договір купівлі-продажу держпакету 92% телекомунікаційної компанії «Укртелеком» з компанією «ЕСУ» - «дочкою» підконтрольної EPIC кіпрської компанії Epic Telecom Invest Lt. Вартість держпакету склала 10 млрд 5575,1 млн грн.

«Укртелеком» у 2010 році скоротив чистий збиток на 43,9% - до 258,77 млн грн, його чистий дохід знизився на 1,7% - до 6 млрд 749,3 млн грн.


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі